HTML

My Katolikus- új szemmel a hitről

Meggyőződésem, hogy mindenki éltében az egyik legfontosabb kérdés, hogy miért vagyunk itt, mi a célja életünknek, vannak-e (egyáltalán) törvényei a természetnek, amik alól nem vonhatjuk ki magunkat, és ha igen mik ezek, és mit kell tennünk, hogy jó legyen az életünk. Viszont szükség van fórumokra, ahol ezeket a kérdéseket boncolgatni lehet, illetve információt lehet szerezni, mert legtöbb embernek nem is hit vagy Isten elfogadása akadályoz, hanem hogy rengeteg érdkes és fontos dolgot nem tudunk erről a témáról. Erre szolgál ez a blog, katolikus és általában keresztény hitről. Igyekszem megosztani amit én tudok, olvastam, hallottam, és persze mindenki véleményét várom, együtt még érdekesebb az Igazság keresése... Szóval: amit mindig tudni akartál, amit nem mertél megkérdezni itt megvitathatod. És persze igyekszem megosztani az én gondolataimat, meglátásaimat és szubjektív véleményemet a témáról, amit vita indítónak (is) szánok.

Friss topikok

  • Sirak_kiraly: Köszönöm szépen, időhiány miatt kicsit csősznak a dolgok, de egy héten belül , ha minden jól megy,... (2012.01.18. 14:56) MyKatolikus -

Címkék

2012.12.11. 10:12 Sirak_kiraly

Hit = Agymosás??

"Legveszélyesebb az emberiségre egy fiatalon vallás által /mindegy melyik/,megfertőzött gyermek.Önálló gondolat kialakítására nincs lehetősége,hisz fanatizálva vannak egy álom világ, egy megfoghatatlan dolog, a hit felé.Így felnőve,csupán jóindulatból is ártanak egy egészséges társadalomnak.Semmi kifogás nincs az ellen ha valaki hívő ember.Akkor követ el emberiség elleni bűnt,ha hitét rá akarja kényszeríteni akár egy más vallású, akár egy önmagában hívő embertársára. Ez volt anno az inkvizíciós tevékenység. A kis selyemgubóban felnőtt Semlyén gyereknek megvan e tevékenységhez a tehetsége. Szellemileg középkori ország ahol ilyen gondolatú emberek hatalomhoz jutnak, szabad választásokon. Szégyenünk."

Egy radikális, de lényegében tipikusnak mondható, és széles körben elterjedt nézetet hirdető kommentet idéztem a hvg.hu oldaláról. Szeretném adventi várakozás idején minden érdeklődőnek elmondani mit gondolok erről én mint keresztény, és hogy talán mit gondolhat hihet a legtöbb keresztény.

Bizonygathatnám, hogy természet-tudomáányos szakot végeztem, kisgyerekkorom óta érdekel a tudomány, amiben talán mélyebbre jutottam mint az emberek nagy többsége. De eszmefuttatások helyett hadd meséljek saját életem tapasztalatáról. Hiszek Istenben, és gyermekemet is hitben nevelem. A templomban, a hittanon, és otthon is azt tanulja, hogy van felettünk egy mindenható, hogy nem MI vagyunk Istenek, de bennünk van Isten és a szentlélek, hogy minden embert testvérként kell szeretni. Vallástól távol álló ismerősein, tanárai is elcsodálkoznak, hogy mennyi szeretet lakhat egy gyermekben, amikor az utolsó finom falatot, vagy legkedvesebb játékát megosztja testévével, vagy amikor 5 évesen azon gondolkodik, hogy nagykorában házat épít a hajléktalanokank,

Buborékban élne, élnénk? Hadd mondjak erre valamit. A mai gyerekek 80-90%-a egy virtuális valóságban nevelkedik fel, tévé, számítógép előtt töltve órákat. Az élmény házhoz jön, még kézmozdulatot se kell érte tenni. Nem kell játszani, mozogni, alkotni, gondolkodni. A vonatos mese a kisvonatos reklámmal, az anorexiás baribabás mese a barbis reklámmal folyik össze, pónikról nem is beszélve. A FOGYASZTÓ gyártása már 2-3 évesen elkezdődik.Ez egy szocializációs folyamat, amiben megtanulják, hogy az élményeket meg lehet, sőt meg is kell vásárolni (persze először a szülők pénzén). Egy tanulmány szerint az eredmény cukorbeteg, koleszterin problémás és ami a legszomorúbb torzult jellemű tizenévesek, akik már az udvarra se mennek ki mozogni, semmihez nincs kedvük, nem érdekli őket a világ, nem tudnak és nem is akarnak gondolkozni, alkotni, neadjisten játékokat kitalálni. Nekem úgy tünik, igaz a komment :",megfertőzött gyermek.Önálló gondolat kialakítására nincs lehetősége,hisz fanatizálva vannak egy álom világ, egy megfoghatatlan dolog,", de a fogyasztói társadalom az, aki egy álomvilágban tartja (lehetőleg halálukig) az embereket. És ennek a hatalmas, mindent átölelő rendszernek az érdeke, az a logikája, hogy "csak magunkban" higgyünk, hogy magunkat állítsuk középpontba, hogy ne legyünk önzetlenek. Hiszen egy keresztény családnak az is nagyon jó program, ha elmegyünk hajléktalanak ebédet osztani, ha együtt készítünk adventi koszorút és betlehemet, ha elmegyünk az éjféli misére, ha együtt imádkozunk, ha adventben megpróbálunk elmélyedni, még jobban odafigyelni embertársainkat. És sajnos nem fogunk plazma-tv után rohangálni, ajándéközönnel elönteni gyermekeinket és egymást. Nagy bűn ez a fogyasztói társadalommal szembe, cseppet se vagyok meglepve hogy paradox módon sok jószándékú  ember szemében az mégis én családom, és a keresztények azok, akik burokban, mesevilágban, agymosásban élnek. Aki elolvasta, maga is elgondolkozhat, hogy ez igaz-e.

Mindenkinek békés, meghitt adventet készületet kívánok.

SK.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myromkat.blog.hu/api/trackback/id/tr104959429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása